Ξεπέρασε τον φόβο σου γρήγορα με το EFT

Πώς είναι να έχεις τον φόβο της δημόσιας ομιλίας

Μόλις σου είπανε ότι πρέπει να κάνεις μια παρουσίαση στα ανώτερα στελέχη. Αρχίζεις και πανικοβάλλεσαι, ιδρώνεις και ότι το κεφάλι σου είναι έτοιμο να εκραγεί. Θέλεις απλώς να φύγεις από εκεί και να τρέξεις μακρυά όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Η προετοιμασία της παρουσίασης είναι ένας εφιάλτης. Δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα να συμπεριλάβεις μέσα στο κείμενο. Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ καθόλου ή κοιμάσαι πολύ λίγο, είτε τρως πολύ και γρήγορα είτε τρώς πολύ λίγο.

Μετράς τις μέρες και τις ώρες μέχρι την παρουσίαση. Και φτάνει η μεγάλη μέρα και η ώρα της παρουσίασης. Ιδρώνεις πολύ και τελικά αυτό το πουκάμισο δεν ήτανε η καλύτερη επιλογή. Ξεκινάς την παρουσίαση και η προσοχή σου είναι στραμμένη στους διευθυντές. Γιατί αυτός κοίταξε κάτω, μήπως βαριέται, γιατί εκείνος έσμιξε τα φρύδια του, μήπως αυτό που λέω είναι λάθος. Είμαι σίγουρη ότι βλέπουν και νιώθουν το άγχος μου, δεν μπορώ να το κάνω, δεν είμαι καλή. Η παρουσίαση τελείωσε και το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να πας σε ένα μπαρ και να πιεις αλκοόλ μέχρι που να μην θαυμάσια ποια είσαι και μετά να πας σπίτι και να κοιμηθείς για μέρες.

Ο φόβος της δημόσιας ομιλίας είναι μέρος της κοινωνικής φοβίας και είναι ο πιο διαδεδομένος φόβος ο οποίος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Η κοινωνική φοβία μπορεί να εκδηλωθεί με πολλούς τρόπους όπως:

  1. Παρουσίαση/ομιλία μπροστά σε κόσμο
  2. Όταν στέκεται κάποιος δίπλα σου/πάνω σου και παρατηρεί τί κάνεις
  3. Να μιλήσεις σε μια ξένη γλώσσα
  4. Να τραγουδήσεις/χορέψεις
  5. Να πάς σε ένα πάρτυ εκδήλωση που δεν γνωρίζεις κανέναν
  6. Να βγείς ραντεβού

Υπάρχει λύση που είναι γρήγορη και εύκολη και λέγεται EFT

Οι Τεχνικές της Συναισθηματικής Απελευθέρωσης ή αλλιώς στα Αγγλικά EFT ή Tapping, είναι μια εναλλακτική παρέμβαση που συνδυάζει την ψυχοθεραπεία και τον βελονισμό. Εδώ όμως δεν χρησιμοποιούμε βελόνες αλλά τα δάχτυλα μας όπου χτυπάμε σε συγκεκριμένα σημεία τους σώματος μας που ονομάζονται μεσημβρινοί. ‘

‘Οσο πιο πολύ χτυπάμε απαλά στα σημεία και μιλάμε για το πρόβλημα μας, η συναισθηματική και η σωματική ένταση ελαττώνεται και πολύ συχνά εξαφανίζεται.

Μετά την συνεδρία οι πελάτες συνήθως νιώθουν:

  • ‘Ηρεμοι και χαλαροί
  • Πιο συγκεντρωμένοι
  • Νιώθουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Μεσημβρινοί συνδέονται με τα κέντρα του πόνου στον εγκέφαλο σας. Οσο χτυπάτε απαλά στα σημεία ο εγκέφαλό σας στέλνει καταπραϋντικά σήματα στο σώμα σας. Με λίγα λόγια, το χτύπημα στα σημεία αφαιρεί την ένταση των αρνητικών συναισθημάτων.

Όταν δεν υπάρχουν έντονα αρνητικά συναισθήματα, μπορείτε να διαχειριστείτε πολύ καλύτερα οποιαδήποτε κατάσταση.

Εχω μια μεγάλη προσφορά

Μπορείτε να κλείσετε 3 συνεδρίες και να πληρώσετε μόνο για τις 2. 

Αυτή η προσφορά θα ισχύει για μικρό χρονικό διάστημα

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Πρώτα κλείνετε μια δοκιμαστική συνεδρία διάρκειας 30 λεπτών και μετά μπορείτε να αγοράσετε την προσφορά των 3 συνεδριών.

Vivi Mark EFT practitioner

Βιβή Μαρκατοπούλου

 

Εχω πτυχίο ψυχολογίας BSc Psychology από το University of East London και ασχολούμαι με το EFT περίπου 10 χρόνια.

Η πιστοποίηση μου έχει δοθεί από το EFT International.

Δούλεψα για πολλά χρόνια σε μεγάλες εταιρίες στο Λονδίνο και ο φόβος της δημόσιας ομιλίας με ταλαιπώρησε για πολλά χρόνια. Τον ξεπέρασα όμως πολύ εύκολα με το EFT.

Μπορώ σίγουρα να σε βοηθήσω!

Θα πω και εγώ την δική μου ιστορία.
Έχασα τους γονείς μέσα σε 40 μέρες και τους δύο. Αυτό ενεργοποίησε μια (Ίσως κρυμμένη) κλειστοφοβια. Τον φόβο του θανάτου ουσιαστικά. Και έτσι αναπόφευκτα η πτήση με αεροπλάνο φάνταζε να είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο. Οραματιζομουνα να είμαι μέσα σε αεροπλάνο και ξαφνικά να φρικαρω του τύπου “ανοίξτε μου,θέλω να κατέβω ” Έπρεπε να βρω όμως μια λύση γιατί δεν θα άντεχα να μου λείπουν τα ταξίδια.
Ανάμεσα στους δύο θανάτους είχε μεσολαβήσει ένα κοντινό ταξίδι στην Λήμνο, εκεί κατάλαβα πως θα έχω πρόβλημα. Ευτυχώς η πτήση ήταν του τύπου 20 λεπτά. Για καλή μου τύχη, βρέθηκε στο δρόμο μου η Βιβή. Κάναμε 2 EFT και ήδη αισθανόμουν πιο έτοιμη. Αποφασίζω και κλείνω ταξίδι, κοντινό, 2 ώρες πτήση για να είναι διαχειρίσιμο. Μόλις μπήκα στο αεροπλάνο, έκανα τις ασκήσεις που μου υπέδειξε η Βιβή, και όλα κύλησαν ομαλά, σαν να μην είχα ποτέ πρόβλημα. Έκτοτε έχω ξανακάνει αλλά 2 ταξίδια στο εξωτερικό χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Οπότε να ευχαριστήσω εδώ δημόσια την Βιβή που με βοήθησε τόσο πολύ στο συγκεκριμένο πρόβλημα. (Ξανακαναμε ένα γρήγορο ΕFT πριν την δεύτερη πτήση, just in case..)
Τούλα Χ.

Ιδιωτική Υπάλληλος

Είχα φοβία με τις γάτες και δεν είχα ιδέα από που προερχόταν. Κάναμε 2 συνεδρίες με την Βιβή και η φοβία μου εξαφανίστηκε. Κατάφερα όχι μόνο να καταλάβω από που προερχόταν αλλά και να μην νιώθω καθόλου φόβο όταν υπάρχουν γάτες γύρω μου. συστήνω τη Βιβή ανεπιφύλακτα.
Μαρία Δ.

Ιδιωτική Υπάλληλος

‘Επρεπε να δώσω συνέντευξη για τη δουλειά που πάντα ήθελα. Μια και η θέση ήτανε αρκετά υψηλή έπρεπε να περάσω 3 συνεντεύξεις και να συναντήσω διαφορετικά μέλη της ομάδας που θα δούλευα καθώς και ανώτερα στελέχη στην εταιρία. ‘Ενιωθα παγωμένος και είχα πολύ άγχος, χρειάστηκαν μόνο λίγες συνεδρίες μέχρι να καταλάβω τους φόβους μου και να τους αντιμετωπίσω. Πήγα πολύ καλά στη συνέντευξη και πήρα τη δουλειά που τόσο ήθελα άνετα και εύκολα. Η Βιβή όχι μόνο ξέρει πολύ καλά τη δουλειά της, είναι πανέξυπνη και οξυδερκής και επίσης βοηθάει πολύ ότι έχει διεθνής εμπειρία στον χώρο των επιχειρήσεων.
Γιάννης Α.

Project Manager

Greek